Συναυλία Χορωδίας και Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου  στη ΜΑΝΔΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Συναυλία Χορωδίας και Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου στη ΜΑΝΔΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Συναυλία Χορωδίας και Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στη Μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς 1944, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο…40 μέρες μετά που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στέλιος Γκόλγκαρης
Διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας : Δημήτρης Καραβέλης
Σολίστ κιθάρας: Γιώργος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης
Διεύθυνση Χορωδίας: Θανάσης Μιχαλόπουλος
ΜΑΝΔΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΙΛΙΚΙΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λίγα λόγια για τη Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Καραβέλη. Αποτελείται από 30 άτομα ηλικίας 10 έως 50 ετών και ο πυρήνας της είναι οι μαθητές των σχολών εγχόρδων και πνευστών του Δημοτικού Ωδείου. Την ορχήστρα στηρίζουν οι καθηγητές των αντίστοιχων σχολών.

Στόχος της ορχήστρας είναι να καλλιεργήσει την κλασική μουσική παιδεία των μαθητών και να αποτελέσει κίνητρο συμμετοχής ακόμη και για παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τη μουσική.
Μετά από πρόβες μόλις τριών μηνών, η Ορχήστρα πρωτοεμφανίστηκε σε εκδήλωση τα Χριστούγεννα του 2012 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων κλασικών συνθετών (Στράους, Μπραμς) αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, ενορχηστρώσεις για τη Συμφωνική Ορχήστρα έχει συνθέσει ο σπουδαίος Έλληνας ενορχηστρωτής και συνθέτης Κώστας Γανωσέλης.
Λίγα λόγια για τη Χορωδία
Η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη δημιουργήθηκε το 1998 από τον Καθηγητή Θεωρητικών Θανάση Μιχαλόπουλο, ο οποίος και συνεχίζει να τη διευθύνει, με στόχους κυρίως εκπαιδευτικούς αλλά και καλλιτεχνικούς. Τα μέλη της εκπαιδεύονται σε ποικίλα είδη Χορωδιακού Τραγουδιού, διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών, πλουτίζοντας έτσι τις μουσικές τους εμπειρίες και ανεβάζοντας το γνωστικό και καλλιτεχνικό τους επίπεδο.
Επί σειρά ετών πραγματοποιεί συναυλίες εντός και εκτός Δήμου και έχει πάρει μέρος σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, σε εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στη διαδρομή της έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών, έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα στην παραδοσιακή μουσική της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης. Επίσης έχει δώσει συναυλίες με ρεπερτόριο, κλασσικών έργων, θρησκευτικής μουσικής, αλλά και αφιερωμάτων στη ροκ σκηνή και στο μιούζικαλ του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Διονύσης Τσακνής, ο Λάκης Χαλκιάς και ο Αντώνης Καλογιάννης. Τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου ερμήνευσε η Χορωδία στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» το 2009 & στο αντίστοιχο CD που κυκλοφόρησε από την εταιρία SONY. Συμμετείχε στο cd “Kλόουν» τοu Νότη Μαυρουδή που κυκλοφόρησε από την εταιρία ΛΥΡΑ.
Μέλη της Χορωδίας μπορούν να είναι αγόρια & κορίτσια από 8-18 ετών δωρεάν, χωρίς δίδακτρα και εγγραφή, είτε είναι μαθητές του Ωδείου είτε όχι.Σχόλια