Συναυλία στην κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ θα δώσει πασίγνωστος Dj

Συναυλία στην κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ θα δώσει πασίγνωστος Dj

Να παίξει μουσική σε ύψος 5.830 μέτρων ετοιμάζεται να παίξει ο διάσημος Βρετανός dj Πολ Οκενφολντ.

Ο dj έφθασε στην κατασκηνωτική βάση του Εβερεστ στο Νεπάλ με σκοπό να δώσει την «υψηλότερη συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής του κόσμου».

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την αυριανή συναυλία. Όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος εδώ», δήλωσε ο dj στο AFP τηλεφωνικά.

Για να φτάσει στην κατασκηνωτική βάση, ο Οκενφολντ περπάτησε 10 ημέρες, ενώ ο εξοπλισμός του μεταφέρθηκε με γιακ και Σέρπα.

«Δεν θα ισχυριστώ ότι ήταν εύκολο να ανεβώ εδώ, αλλά ήταν ένα υπέροχο μακρινό ταξίδι. Αν μπορούσατε να δείτε τη θέα που έχω μπροστά μου… είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης!», έγραψε στο Twitter.

Η συναυλία δεν θα έχει όσο δυνατή μουσική έχει μάθε να παίζει ο Οκενφολντ, μιας και ελλοχεύουν κίνδυνοι χιονοστιβάδων από τις αναταράξεις.

«Το κοινό πιθανόν θα κάθεται. Ο αέρας εδώ είναι τόσο λίγος που γρήγορα θα λαχανιάσετε», είπε ο Πανζέν Τζα, dj από το Νεπάλ, που θα συνοδεύσει τον Βρετανό.

Η συναυλία είναι η πρώτη της σειράς «SoundTrek», που έχει στόχο να ταξιδέψει την ηλεκτρονική χορευτική μουσική στις πιο απομακρυσμένες και αναπάντεχες γωνιές του πλανήτη, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει για θέματα περιβάλλοντος, την αλληλεπίδραση με τις τοπικές κουλτούρες και τη βοήθεια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 
Σχόλια