Συνεχίζεται η δίκη Γιακουμάκη – Κούγιας: Κανένας μάρτυρας δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας

Συνεχίζεται η δίκη Γιακουμάκη – Κούγιας: Κανένας μάρτυρας δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας

Με τις καταθέσεις του συγκάτοικου του άτυχου νέου, ενός σπουδαστή που φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και της υπεύθυνης της εταιρείας που είχε αναλάβει τη φύλαξη της Σχολής, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου, ωστόσο είχε ενημερωθεί από άλλους σπουδαστές ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο.

Στις ερωτήσεις της έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν κλεισμένος στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης της Σχολής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στη Σχολή κάθε 24ωρο, και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής.

Όπως υποστήριξε, η ίδια δεν είχε αντιληφθεί συμπεριφορές σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Παράλληλα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάρτιο του 2014 ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, κανένας από τους μάρτυρες που έως τώρα έχουν εξεταστεί, δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη, δηλαδή να το έχει δει και να το έχει περιγράψει.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις ιδιωτικού αστυνομικού, σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη, και τη σχέση του με μάρτυρα που κατέθεσε την πρώτη μέρα, ζητώντας μάλιστα από το Δικαστήριο να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.


Σχόλια