Επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ομάδα ατόμων εισέβαλε στην αίθουσα

Επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ομάδα ατόμων εισέβαλε στην αίθουσα

Άναψαν τα αίματα λίγο πριν από τις 11.45 το πρωί στο εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού. Ομάδα εισήλθε στο εσωτερικό της αίθουσας, φώναξε συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και πέταξε μπουκάλια.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων είπε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξε διακοπή της δίκης.

korudallos

kasimatis

Τοπικοί φορείς βρέθηκαν επι ποδός πιέζοντας για τη μεταφορά της δίκης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Αυτήν τη φορά ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης θα επισημάνει στην πρόεδρο ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδο-σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με το σωφρονιστικό ίδρυμα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσέγγιση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Για τις πανελλήνιες εξετάσεις η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει προτείνει ως εξεταστικό κέντρο το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ενδο-σχολικές.

xrysi aygiΣε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης, αυτή τη φορά τα σχολεία -με εξαίρεση δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα παραμείνουν ανοικτά. Γυμνάσια και Λύκεια έχουν κλείσει προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις εξετάσεις τους.

Στις 10.30 το πρωί η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) πραγματοποίησε αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, δίπλα στις φυλακές.Σχόλια