Συνεχίζεται και αύριο η απεργία στα ΜΜΕ

239 2

Τη συνέχιση της απεργίας και αύριο, Μ. Τρίτη, αποφάσισε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με τους διευθυντές των ΜΜΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η απεργία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Μ. Τετάρτης, και στη συνέχεια η ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, αύριο το πρωί οι δημοσιογράφοι διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γιώργου Κατρούγκαλου με τις Ενώσεις των δημοσιογράφων και τους εκπροσώπους των Ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε απεργοσπαστική πρόθεση, περιφρουρώντας την επιτυχία της απεργίας. Η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις.

Αύριο Μ. Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων για να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.
Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

– Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

– Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης».Join the Conversation

2 comments

  1. George Lazarou Απάντηση

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΗ ΠΙΣΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΖΟΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΟΚΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΙΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ????????????

  2. Bilis Kalabalikis Απάντηση

    Μολις ψηφιστουν οοολα τα νομοσχεδια θα επιστρεψουνωστην θεση τους και οι τηλεοπτικοι «αστερες» της ελληνικης «δημοσιογραφιας»,τυχαιο να ειναι αραγε;;