Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων από πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων από πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης, από πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες από το μεσημέρι και μετά, δεν επιτρέπουν την κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ σημειώνεται ότι το σημείο του αποκλεισμού απέχει λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο των Ευζώνων.

Στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί πολλά οχήματα, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ουρές» στα δύο ρεύματα αυτή τη στιγμή έχουν μήκος εκατοντάδες μέτρα.

Κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει -επίσης- τους παράδρομους στην γύρω περιοχή.

Στον ίδιο οδικό άξονα, βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτο 24ωρο ένας ακόμη αποκλεισμός, πάλι με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Πρόκειται για τον κόμβο Πολυκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, όπου πρόσφυγες, κατέλαβαν από το Σάββατο το οδόστρωμα, έχοντας αποκλείσει και τον παλιό δρόμο, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Οι διαδηλωτές επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα φορτηγά, τα οποία κινούνται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί φορτηγών που κατευθύνονται προς τη ΠΓΔΜ επιλέγουν να περάσουν στη γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου της Δοϊράνης.Σχόλια