Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα – Ασθενής δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα – Ασθενής δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους

Νέα σεισμική δόνηση τάραξε τα Ιωάννινα τα ξημερώματα της Τρίτης. Στις 03:02 συγκεκριμένα ακόμη μια δόνηση της τάξης των 3,5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους ανήσυχους κατοίκους που δεν έχουν ηρεμήσει μετά τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, μιας και οι μετασεισμοί δεν σταματούν να κάνουν την αισθητή την παρουσία τους. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και αυτός ο σεισμός προέρχεται απ’ την ίδια περιοχή και σημειώθηκε σε βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Συνολικά, οι δονήσεις που έχουν καταγραφεί από το Σάββατο το βράδυ ξεπερνούν τους τριακόσιους, ωστόσο όπως αναφέρουν σεισμολόγοι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται πλέον ομαλά και όλα δείχνουν ότι η σεισμική δραστηριότητα βαίνει προς εκτόνωση.

Εν τω μεταξύ κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν και σήμερα, Τρίτη, κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας. Το κτίριο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με κορδέλα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στους πεζόδρομους Αραβαντινού και Παπάζογλου.Σχόλια