Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιδρομές στη Συρία κατά του ΙΚ – Συριακό Παρατηρητήριο: Οι Ρώσοι δε χτυπούν τους τζιχαντιστές

Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιδρομές στη Συρία κατά του ΙΚ – Συριακό Παρατηρητήριο: Οι Ρώσοι δε χτυπούν τους τζιχαντιστές

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ρωσικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με επιθέσεις από αέρος και θαλάσσης. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 22 επιδρομές, οι οποίες «χτύπησαν» 27 εγκαταστάσεις τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Κονασένκοφ διευκρίνισε πως τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν 11 στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Χάμα και την Ράκκα, ενώ τα ρωσικά Su-25 και Su-34 βομβάρδισαν οκτώ ακόμα εγκαταστάσεις στην Χομς.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε πως έγινε χρήση συγκεκριμένου τύπου βομβών για την καταστροφή υπόγειων εγκαταστάσεων στη βορειοδυτική Συρία, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν νέα βίντεο που καταγράφουν τους βομβαρδισμούς.

Επίσης, επανέλαβε τη διάθεση της Μόσχας να συνομιλήσει με τους Δυτικούς εταίρους για οποιαδήποτε παραγωγική λύση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανήλθε στο ζήτημα αυτό, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, Σύρος αξιωματούχος μιλώντας στο CNN αποκάλυψε ότι το συριακό καθεστώς ξεκίνησε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών.

Όπως τόνισε ο στρατηγός Αλί Αμπντουλάχ Αγιούμπ, στόχος της επιχείρησης είναι «η εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων και η απελευθέρωση περιοχών και πόλεων που έχουν υποφέρει από την τρομοκρατία και το έγκλημα».

Ο Αγιούμπ παρότι δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την επέμβαση των συριακών δυνάμεων, έκανε λόγο για ρόλο-κλειδί της Ρωσίας στον αγώνα ενάντια του ΙΚ: «Μετά τις επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων που ελάττωσαν την πολεμική ικανότητα του ΙΚ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διατήρησαν την στρατιωτική πρωτοβουλία τους», επισήμανε ο στρατηγός.

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει πως οι ρωσικές επιδρομές σε συνδυασμό με την επιχείρηση των συριακών δυνάμεων δεν έχουν πλήξει θέσεις τζιχαντιστών, αλλά ισλαμικές παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της οργάνωσης τόνισε πως στις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί δεν υπάρχουν στοιχεία του ΙΚ, και κατήγγειλε πως σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες του καθεστώτος και αντάρτες.Σχόλια