Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι

Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι και σήμερα από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας. Σε σχετική ανακοίνωση η συμβολαιογράφοι κάνουν λόγο για στοχοποίηση κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.

Όπως αναφέρουν μετά από πέντε μήνες αποχής, «παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας».

Σε ό,τι αφορά εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι «δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις».

Τέλος ζητούν από την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών.Σχόλια