Συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος

Συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:30 στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η συμφωνία του Ιουλίου αλλά και η δρομολόγηση της διαπραγμάτευσης, καθώς και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ληφθεί απόφαση για τη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής έως το τέλος της εβδομάδας, μετά την άρνηση σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές στις ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

«Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, σε τομείς που δε συνδέονται με τη διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της Αριστεράς. «Είναι αδιανόητο να εγκαταλειφθεί η προοπτική αυτή, που ανοίγει για πρώτη φορά στον τόπο μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, και ότι «είναι υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ανέφερε ότι έκλεισε ένας κύκλος 6μηνης πολιτικής πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας ότι ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά.

«Πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δις για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δις αναπτυξιακό πακέτο), όπως επίσης και τα λάθη που κάναμε» διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχουν περιθώρια στην διαπραγμάτευση, που πρέπει να εξαντληθούν ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη: εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει σοβαρότατες πολιτικές διεργασίες, γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και την πολιτική της Ευρωζώνης.Σχόλια