Συνεδριάζει στις 6:00 το απόγευμα η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδριάζει στις 6:00 το απόγευμα η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας

Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Ιανουαρίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ με την οποία ανοίγουν και οι εσωκομματικές διεργασίες του κόμματος.

Ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν πρώτο απολογισμό επιμένοντας όμως ότι η στρατηγική του ήταν σωστή και να συνεχίσει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ηγετικού επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού η χώρα σύρθηκε σε εκλογές και έχασε εξαιτίας της έντονης λαικιστικής ρητορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουν ωστόσο ότι η ΝΔ έχασε λιγότερο από δύο μονάδες και περίπου 100.000 ψήφους μόνο σε σχέση με το 2012.

Οι εκτιμήσεις του ηγετικού επιτελείου δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών του κόμματος που εξακολουθούν να κάνουν έντονη παρασκηνιακή κριτική στον κ. Σαμαρά για την απόφασή του να μην παραδώσει το Μαξίμου δείχνοντας ότι δεν αναγνωρίζει και δεν δίνει καμία συναίνεση και καμία ανοχή στον κ. Τσίπρα. Επίσης στην πλειονότητά τους βουλευτές και στελέχη διαφωνούν με την εκτίμηση για την έκταση και για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΝΔ.

Θεωρούν δε ότι οι αιτίες θα πρέπει να συζητηθούν εκτεταμένα στα κομματικά όργανα σε έναν ειλικρινή διάλογο. Ακολούθως έχουν ήδη διαμηνύσει στον κ. Σαμαρά ότι θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να δρομολογήσει ένα έκτακτο συνέδριο για την πολιτική και ιδεολογική φυσιογωμία του κόμματος. Στο παρασκήνιο υπάρχει και προβληματισμός για ο αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας κάτι που απορρίπτει ο κ. Σαμαράς. Η θέση του ευνοείται από την απουσία κάποιου ευρύτερης αποδοχής δελφίνου που θα μπορούσε να τον αμφισβητήσει. Πάντως οι βαρώνοι του κόμματος θεωρούν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του κόμματος, να γίνει πιο συλλογική η λήψη των αποφάσεων και όχι μόνο από τον πρόεδρο και τους δύο με τρεις προσωπικούς του συμβούλους. Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει μια ιδιόμορφη στάση αναμονής όλων, δεν αμφισβητούν δημοσίως τον κ. Σαμαρά αλλά ούτε και τον στηρίζουν. Είναι ενδεικτικό ότι από την ημέρα των εκλογών είναι μόνος του στην Συγγρού με τους γνωστούς ευάριθμους συνεργάτες του.
Σχόλια