Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: Όλοι μαζί συμφωνήσαμε, όλοι μαζί θα τα εφαρμόσουμε – Στήριξη σε Βαρουφάκη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: Όλοι μαζί συμφωνήσαμε, όλοι μαζί θα τα εφαρμόσουμε – Στήριξη σε Βαρουφάκη

Των χειρισμών του Γιάνη Βαρουφάκη, υπεραμύνθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λένε ότι ήταν λάθος η διαπραγμάτευση το πρώτο 6μηνο και δε θα έπρεπε να την κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο, δε φταίει ο Βαρουφάκης για την κατάληξη, και τον Κοσμά τον Αιτωλό να είχαμε υπουργό στη θέση του, πάλι θα έκαναν τα πάντα (οι δανειστές) για να αποτύχει η Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

«Τα συμφωνηθέντα, όλοι μαζί τα συμφωνούμε και όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε. Δεν τα εφαρμόζουν οι δεξιοί του κόμματος και οι αριστεροί λένε κάτι άλλο», ανέφερε με νόημα σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος.

«Το μνημόνιο δεν είναι δικό μας αλλά το σύνθημά μας πρέπει να είναι: κάθε εμπόδιο για καλό. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε  και όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε, μαζί τα κάναμε», είπε ακόμη.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τη στήριξή του και σε υπουργούς της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «δε θα είχαν σωθεί οι ανασφάλιστοι, αν δεν ήταν ο Ανδρέας Ξανθός. Δε θα είχαμε εθνική σύνταξη, αν δεν είχαμε τον Κατρούγκαλο», ενώ, μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος, «που ο Νίκος Φίλης έκανε την κόντρα με την εκκλησία», και «απογοητευμένος από το πόσοι λίγοι αριστεροί τον υποστήριξαν».Σχόλια