Συνέλαβαν Γάλλο με 100 κιλά εκρηκτικά και Καλάσνικοφ – Τρομοκρατικό χτύπημα στη «καρδιά» του Euro;

Συνέλαβαν Γάλλο με 100 κιλά εκρηκτικά και Καλάσνικοφ – Τρομοκρατικό χτύπημα στη «καρδιά» του Euro;

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας Γάλλος ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, με ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια του και εικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα του Euro 2016.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, που έως τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με το 20minutes.fr. Ηδη έχει γίνει έρευνα στο σπίτι του και όπως αναφέρει το M6 βρέθηκαν εκεί εκρηκτικά και ένα T-shirt με σύμβολα ακροδεξιάς ομάδας.

Ο συλληφθείς είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ , είπε τηλεοπτικό κανάλι Μ6. Προσπαθούσε να περάσει λαθραία το απόθεμα στη Γαλλία, αναφέρει η έκθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικός προορισμός του ήταν η Γαλλία, όπου είχε στόχο να εξαπολύσει επίθεση. Τη σύλληψή του επιβεβαίωσαν και οι ουκρανικές συνοριακές αρχές στο RIA Novosti.

Ωστόσο, γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε στις 21 Μαΐου και ότι ο άνδρας κρατείται ακόμη από τις ουκρανικές αρχές περιμένοντας την έκδοσή του στη Γαλλία, όπως και ότι υπάρχει η υποψία πως προσπαθούσε να εμπλουτίσει το οπλοστάσιό του.

Σχόλια