Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Π. Φάληρο, Άγιο Δημήτριο, Κολωνάκι και Παγκράτι), έξι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 5 Αλβανοί, ηλικίας από 25 έως 53 ετών, και ένας 41χρονος Έλληνας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών, περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η ιεραρχική δόμηση του εγκληματικού κυκλώματος, οι ρόλοι των μελών του (αποθήκευση, νόθευση, εμπορία-διακίνηση) και η παράνομη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών.

Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.554 γραμμαρίων

Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 1.848 γραμμαρίων

Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

14 φαρμακευτικά δισκία

Νοθευτική ουσία βάρους 740 γραμμαρίων

Τέσσερις ζυγαριές

62 φυσίγγια

Το χρηματικό ποσό των 24.530 ευρώ

Δύο αυτοκίνητα

Δύο μοτοσυκλέτες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Συλλήψεις στη Νέα Ιωνία για 35 κιλά κάνναβης

Στη Νέα Ιωνία, συνελήφθη από την Δίωξη ένας 28χρονος Αλβανός για κατοχή και εμπορία κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του 28χρονου και εντοπίσθηκε στην Νέα Ιωνία οικία, εντός της οποίας απέκρυπτε τα ναρκωτικά.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη οικία, καθώς και σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 34.995 γραμμαρίων

Ένα πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV με δύο γεμιστήρες

59 φυσίγγια

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο

Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ

Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Δύο κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.Σχόλια