Νέες συλλήψεις για τα εξοπλιστικά

Νέες συλλήψεις για τα εξοπλιστικά

Νέες συλλήψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησαν εντάλματα που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Νικόλαος Τσιρώνης που ερευνά σειρά εξοπλιστικών μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία «κορνέτ».

Ήδη συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλα δύο άτομα των οποίων ο ένας είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και ο άλλος στενός του συνεργάτης.

Η έκδοση των ενταλμάτων κρίθηκε αναγκαία μετά από νέα στοιχεία που περιήλθαν στον ανακριτή, μιας και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται από καιρό σε ώριμο ανακριτικό στάδιο.

Οι δυο συνεργάτες του Δαφέρμου διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι διώξεις για την υπόθεση των κόρνετ είχαν ασκηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθορας Αντ. Ελευθεριανό και Πόπη Παπανδρέου
Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχουν πέσει πολλές… συλλήψεις μαζεμένες τώρα τελευταία… Nα το θεωρήσουμε ως τυχαίο γεγονός ή μήπως έχει να κάνει και με τα προαπαιτούμενα, για τα οποία γίνεται ντόρος τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ελληνικό Κοινοβούλιο;


Σχόλια