Συνελήφθη ο «δράκος με το ποδήλατο»

Συνελήφθη ο «δράκος με το ποδήλατο»

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος ως «δράκος με το ποδήλατο», που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 27 κορίτσια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο 46χρονος δράστης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, όταν κινούμενος με το ποδήλατο στη περιοχή της Δραπετσώνας έγινε αντιληπτός από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. η οποία διαπιστώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του ήταν αυτά του άνδρα που αναζητούσαν επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο. Εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει, ετράπη σε φυγή και ακινητοποιήθηκε τελικά σε μικρή απόσταση από τους αστυνομικούς που τον οδήγησαν στο τμήμα Ασφαλείας της Δραπετσώνας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Ο τρόπος δράσης του… δράκου

Ο 46χρονος άντρας Αλβανικής καταγωγής πήγαινε με το ποδήλατό του τα πρωινά έξω από σχολικά συγκροτήματα, την ώρα που τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και με διάφορες προφάσεις, κυρίως ότι ήταν γνωστός της οικογένειάς του, προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και ασελγούσε σε βάρος τους. Σε μια περίπτωση μάλιστα, έκλεψε από ένα θύμα του και το κινητό του τηλέφωνο. Έως τώρα έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις επιθέσεων σε κορίτσια τα περισσότερα εκ των οποίων τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα. Ο 46χρονος, δούσε σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, κατά κύριο λόγο, ενώ η έρευνα για τυχόν άλλα θύματα συνεχίζεται. Ηδη, έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: 

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου – Παραδέχθηκε τις επιθέσεις και ζήτησε συγγνώμηΣχόλια