Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος για μίζα σε αξιωματικούς

Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος για μίζα σε αξιωματικούς

Κρατούμενος είναι εδώ και λίγες ώρες ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος. Προηγήθηκε ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στην Φιλοθέη ενώ οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος μετά τα νέα στοιχεία που συνέλεξαν για την υπόθεση των ραντάρ Έρικσον.

Συγκεκριμένα προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Εκτός από τον Θ. Λιακουνάκο συνελήφθη και ο πρώην στρατιωτικός Χρήστος Τούμπας. Οι δυο κρατούμενοι βρίσκονται στην ΓΑΔΑ ενώ το πρωί θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν. 

Έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς

Εδώ και καιρό το ereportaz είχε αποκαλύψει ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υποθέσεις Διαφθοράς. Η έρευνα είχε διενεργηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο μετά από εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, κας Ελένης Ράικου. 

Ο πάλαι ποτέ αυτοκράτορας των εξοπλιστικών με την διεύσδυση και στον χώρο του Τύπου ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ερικσον» για τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες εισαγγελείς κίνησαν τα νήματα για τις μίζες, λένε οι Γερμανοί

Οι αποκαλύψεις- φωτιά του Αντώνη Κάντα 

«Έφοδος» στο άντρο του Θωμά Λιακουνάκου

 Σχόλια