Συνελήφθησαν εννιά άτομα για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βηρυτό

Συνελήφθησαν εννιά άτομα για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βηρυτό

Στην σύλληψη εννιά ατόμων που ευθύνονται για την τρομοκρατική επίθεση στη Βηρυτό πριν λίγες ημέρες , προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Λιβάνου.

Την ευθύνη για την συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια είχε αναλάβει το απόσπασμα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. «Το κύκλωμα διακίνησης και εκτέλεσης της επιχείρησης συνελήφθη σε διάστημα μόλις 48 ωρών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου.

«Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί εννιά άτομα, ο ένας είχε λάβει εντολή να γίνει μάρτυρας (βομβιστής αυτοκτονίας) και οι υπόλοιποι ήταν διακινητές, αναλαμβάνοντας την αποστολή να περνούν τους υποψήφιους δράστες από τα σύνορα της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Νουχάντ Μασνούκ.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί σοκ, αφορά το αρχικό σχέδιο των τρομοκρατών, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει να στείλουν πέντε βομβιστές αυτοκτονίας σε νοσοκομείο της περιοχής, σχέδιο το οποίο δεν επετεύχθη διότι διαπίστωσαν ότι φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις του στρατού, τότε άλλαξαν το πλάνο τους και επέλεξαν μία περιοχή όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

 Σχόλια