Συνέντευξη Τύπου οικογένειας Φύσσα: Οργή της οικογένειας για την καθυστέρηση της δίκης

Συνέντευξη Τύπου οικογένειας Φύσσα: Οργή της οικογένειας για την καθυστέρηση της δίκης

Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής αγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε σήμερα με σκοπό την συνέχιση της δίκης που έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για εμπαιγμό για το γεγονός ότι δεν μεταφέρει τη δίκη σε άλλη αίθουσα.

«Η δίκη δεν προχωράει και δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση από κανέναν αρμόδιο για να προχωρήσει. Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του υπουργείου χθες ότι δε φέρει καμιά ευθύνη. Ζητώ ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας , όποιος αρμόδιος υπάρχει και αυτοί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί. Γιατί;

Πρόκειται για πολιτική δολοφονία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση. Ο δολοφόνος του είναι έξω και οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους που κύλησε το αίμα του Παύλου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, τις κοροϊδίες τους, όλα. Προκλητικοί,γελάνε. Έφτασε ο πατέρας του Παύλου να μην μπορεί να είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να το ανεχθεί. Αν θέλουνε να μου δώσουν μια απάντηση. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το παιδί μου από μια εγκληματική οργάνωση που είναι ακόμα στη Βουλή ως κόμμα. Ας μου δώσουν απάντηση» τόνισε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα.
Σκληρές απέναντι στη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν και οι τοποθετήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής.

Σε ανακοίνωσή της η πολιτική αγωγή επισημαίνει πως αποφασίστηκε να γίνουν μόλις πέντε συνεδριάσεις τον μήνα Ιούνιο, γεγονός που θεωρεί απαράδεκτο, και καλεί τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διοίκηση του Εφετείου) να παρέμβουν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μιας από τις πιο σημαντικές δίκες στα ποινικά χρονικά της χώρας μας και, ενώ η ανάγκη για ταχεία διεξαγωγή της είναι προφανής, τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διοίκηση του Εφετείου), με τις πράξεις τους την ακυρώνουν.

Μετά και τη δήλωση της προέδρου του Δικαστηρίου κ. Μαρίας Λεπενιώτη, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, η οποία ενημέρωσε από έδρας ότι οι δικάσιμοι που αποφάσισε η Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής τον μήνα Ιούνιο είναι μόλις πέντε (5), τη στιγμή που οι ανάγκες της δίκης απαιτούν τουλάχιστον διπλάσιες δικασίμους, ενώ παράλληλα υπενθύμισε την αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου τον Μάιο του 2015 για παραχώρηση αίθουσας που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της δίκης και για την αναχωροθέτησή της στο Εφετείο Αθηνών, δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών υπονομεύουν απροσχημάτιστα, με τις πράξεις τους, την εύρυθμη και ταχεία διεξαγωγή της δίκης.

Η απόφαση για ταχεία διεξαγωγή της δίκης είναι ξεκάθαρα ευθύνη θεσμική, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διοίκησης του Εφετείου, το ίδιο και οι πράξεις που την τορπιλίζουν. Οι μεθοδεύσεις καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής από πλευράς των χρυσαυγιτών–κατηγορουμένων ήταν και είναι αναμενόμενες. Όμως η υπονόμευσή της από την κυβέρνηση και τα ίδια τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας πρέπει να σημάνει συναγερμό.

Η άμεση και οριστική μεταφορά της δίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, η αποκλειστική χρήση της για τη δίκη, καθώς επίσης και η αποκλειστική απασχόληση των μετεχόντων στη σύνθεση δικαστικών λειτουργών για τη δίκη αυτή, αποτελούν στοιχειώδεις όρους για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ταχείας διεξαγωγής της και πρέπει να αποτελέσουν απαίτηση κάθε δημοκρατικού φορέα και πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλάκιση Ρουπακιά: Το συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου ΦύσσαΣχόλια