Συνέβη στη Θεσσαλονίκη: Ιερέας έπαθε ανακοπή την ώρα της λειτουργίας

Συνέβη στη Θεσσαλονίκη: Ιερέας έπαθε ανακοπή την ώρα της λειτουργίας

Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σίνδου, Πατήρ Αυγουστίνος Κουτελιέρης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ενώ κρατούσε ένα Σταυρό, ευλογώντας με Αγιασμό τους πιστούς κατά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.

Ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, πέφτοντας λιπόθυμος μπροστά στο Ιερό. Πέντε γιατροί όπου βρίσκονταν στην εκκλησία αλλά οι προσπάθειες τους όμως να τον σώσουν ήταν μάταιες. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο ιερωμένος είχε ήδη χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Γεννημένος το 1950 στο Περιστέρι Αττικής, ο κατά κόσμον «Παπαυγουστίνος» λέγεται πως πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας από ένα τάμα. Έχοντας σοβαρά προβλήματα όρασης, είχε υποσχεθεί ότι αν κατάφερνε να δει, θα αφιέρωνε την ζωή του στο Θεό και θα γινόταν παπάς, όπως και συνέβη. Ήρθε στην Σίνδο με την οικογένειά του το 1980 ως εφημέριος του ναού, κερδίζοντας αμέσως την εκτίμηση και την συμπάθεια της τοπικής κοινωνίας.

Η κηδεία του ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο.
Διαβάστε επίσης:

«‘Εφυγε» από ανακοπή καρδιάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚΣχόλια