«Συγγνώμη» από το «Έθνος» θέλει ο επιχειρηματίας από το χώρο της Υγείας

«Συγγνώμη» από το «Έθνος» θέλει ο επιχειρηματίας από το χώρο της Υγείας

Εξώδικη διαμαρτυρία, προς την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» απέστειλε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, με την οποία καλεί την εφημερίδα να απολογηθεί για τις κατηγορίες που δημοσίευσε, σε βάρος του πελάτη του, Ασημάκη Κατόπη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας στην εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – πρόσκληση «από 26 Ιουνίου 2016 φύλλο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σελίδες 72 και 73, δημοσιεύσατε άρθρο, το οποίο έδωσε αφορμή να αναπτυχθεί μία ολόκληρη παραφιλολογία για το ποιος είναι ο επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας που έχει διαπράξει τα αδικήματα που του καταλογίζονται με το βούλευμα που δημοσιεύσατε, με αποτέλεσμα σειρά από sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να μην διασυρθούν τα ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα στο χώρο της Υγείας, να δημοσιεύσουν παρανόμως το όνομα του πραγματικά κατηγορουμένου εντολέως μου Ασημάκη (Μάικ) Κατόπη, ενός εκ των μεγαλυτέρων επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας, με συνέπεια αυτός και η οικογένειά του να διασυρθούν παγκοσμίως».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας παραθέτει τους λόγους που τον οδηγούν στο παρακάτω αίτημα: «Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε αυτούσιο το παρόν εξώδικο έγγραφο, το οποίο σας κοινοποιώ, αλλά και μία ευπρεπή εξήγηση του πώς μια τόσο σοβαρή και ιστορική εφημερίδα παραπλανήθηκε, ΑΛΛΩΣ Σας δηλώ ότι είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω εις βάρος σας αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας του εντολέως μου αλλά και μήνυση δια συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου».

Διαβάστε αναλυτικά την εξώδικη διαμαρτυρία:

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Αλεξίου Κούγια του Χρήστου – Κωνσταντίνου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, ως πληρεξουσίου δικηγόρου του Ασημάκη Κατόπη του Παναγιώτη

ΠΡΟΣ

  1. Ελευθέριο Μπιντέλα, συντάκτη της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, κάτοικο Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, οδός Εμμ. Μπενάκη και Αγίου Νεκταρίου
  2. Ευλαμπία Ρέβη, συντάκτη της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, κάτοικο ομοίως,
  3. Μπάμπη Παπαδάκη, διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, κάτοικο ομοίως.

Όπως σας είναι γνωστό, στο από 26 Ιουνίου 2016 φύλλο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σελίδες 72 και 73, δημοσιεύσατε άρθρο, το οποίο έδωσε αφορμή να αναπτυχθεί μία ολόκληρη παραφιλολογία για το ποιος είναι ο επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας που έχει διαπράξει τα αδικήματα που του καταλογίζονται με το βούλευμα που δημοσιεύσατε, με αποτέλεσμα σειρά από sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να μην διασυρθούν τα ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα στο χώρο της Υγείας, να δημοσιεύσουν παρανόμως το όνομα του πραγματικά κατηγορουμένου εντολέως μου Ασημάκη (Μάικ) Κατόπη, ενός εκ των μεγαλυτέρων επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας, με συνέπεια αυτός και η οικογένειά του να διασυρθούν παγκοσμίως.

Επειδή την επομένη από την ημέρα που δημοσιοποιήσατε την είδηση, ο εντολέας μου αθωώθηκε παμψηφεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όλων των κακουργηματικών κατηγοριών τις οποίες αντιμετώπιζε και για τις οποίες παρέμεινε εντελώς παρανόμως 17 μήνες στις φυλακές.

Επειδή όταν δημοσιεύσατε το ως άνω δημοσίευμα, ήδη από δεκαπενθημέρου η Εισαγγελέας Εφετών στην έδρα που εκδικαζόταν η υπόθεση είχε προτείνει την αθώωσή του εντολέως μου, γεγονός το οποίο αποκρύψατε.

Επειδή στο δημοσίευμά σας αναφέρετε την ψευδή είδηση, πιθανότατα λόγω σκοπίμου παραπλανήσεώς σας από αυτόν που σας πληροφόρησε, ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση, ενώ η αλήθεια είναι ότι είχε αρχίσει την 29 Ιουνίου 2015 και ολοκληρώθηκε την 27 Ιουνίου 2016, όταν και εξεδόθη αθωωτική απόφαση, ήτοι η δίκη διήρκησε έναν ολόκληρο χρόνο λόγω και της υπάρξεως 19 ακόμη κατηγορουμένων.

Επειδή ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του συγκεκριμένου διασυρθέντος συνανθρώπου μας δεν επιθυμώ ούτε να μηνύσω τους συντάκτες που υπογράφουν το παρόν δημοσίευμα, ούτε την ιστορική σας εφημερίδα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε αυτούσιο το παρόν εξώδικο έγγραφο, το οποίο σας κοινοποιώ, αλλά και μία ευπρεπή εξήγηση του πώς μια τόσο σοβαρή και ιστορική εφημερίδα παραπλανήθηκε, ΑΛΛΩΣ Σας δηλώ ότι είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω εις βάρος σας αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας του εντολέως μου αλλά και μήνυση δια συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 30/06/2016

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ».

 

 

 

 Σχόλια