Συνήθειες των ανδρών που δεν μπορεί να αντέξει μια γυναίκα

Συνήθειες των ανδρών που δεν μπορεί να αντέξει μια γυναίκα

Όσο υπομονή καν έχεις, όσο κατανόηση και αν δείχνεις, οι παρακάτω συνήθειες του συντρόφου σου, αλλά και όλων των ανδρών γενικότερα δεν αντέχονται με τίποτα.

 

1. Η επιλεκτική κουφαμάρα

Την ώρα που βλέπει τηλεόραση, την ώρα που ξεφυλλίζει εφημερίδα, την ώρα που χαζεύει στον υπολογιστή, την ώρα που παίζει στο κινητό, την ώρα που τρώει κάτι, βιδώνει κάτι, παίζει με κάτι, φτιάχνει κάτι, χαλά κάτι. Βασικά όλη την ώρα. Δεν μας ακούει. Για να παρηγορηθούμε, λέμε χρόνια στους εαυτούς μας και στις φίλες μας πως οι άντρες είναι πλάσματα μειωμένων ικανοτήτων που δεν μπορούν να κάνουν multitasking, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως όταν δεν μας ακούτε, εκείνη ακριβώς την στιγμή, επιδεικνύει την λαμπρή του ικανότητα να ακούει ένα ατέρμονο «μπλα μπλα μπλα».

 

2. Πίνει και πίνει και συνεχίζει να πίνει…

Καμία γυναίκα ποτέ δεν θα έφτιαξε με ένα αγόρι λέγοντας στον εαυτό της “σε δύο χρόνια από τώρα θα γίνω πιο σπαστικιά και από τη μάνα του και θα τον ξενερώνω στα μπαρ λέγοντας του αυστηρά ΜΗΝ. ΠΙΝΕΙΣ. ΑΛΛΟ”. Καμιά τριανταριά εμετούς μετά και τρεις επισκέψεις στο νοσοκομείο αργότερα, αναγκάζεσαι να τον κουβαλήσεις πίσω στο σπίτι σε κωματώδη κατάσταση.

 

3. Οι αθετημένες υποσχέσεις.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για εμάς τις γυναίκες από το να μας τάξεις κάτι, να το «πάρεις πίσω» και να μην το τηρήσεις. Μην πεις εξαρχής «στο υπόσχομαι» αν δεν είσαι σίγουρος πως θα το φέρεις εις πέρας. Είτε μιλάμε για να μας συνοδέψεις στο πάρτι της συναδέλφου, είτε απλά να μας πας βόλτα για παγωτό. Σε λίγο καιρό ο λόγος σου δεν θα σημαίνει τίποτα.

 

4. Κομπλιμέντα για άλλες γυναίκες.

Άλλες γυναίκες: Διάσημες, περαστικές, συνάδελφοι,  τα μοντέλα της Victoria Secret. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτό τον κόσμο κυκλοφορούν άπειρες πανέμορφες και θελκτικές γυναίκες. Δεν χρειάζεται να μας το θυμίζετε σε κάθε ευκαιρία.

 

5. Η λήθη.

Όταν ένας άντρας ξεχνάει τα γενέθλια, τη γιορτή, μια επέτειο, μια σημαντική ημερομηνία δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για εμάς. Μας θλίβει, μας στεναχωρεί, και κλονίζει την πίστη μας για το αν όντως αποτελούμε κορυφαία προτεραιότητα στη ζωή ενός άντρα. Πόσο μάλλον όταν θυμάται όλους τους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού το 1993…

 

6. Ένα σωστό κομπλιμέντο… Ζητάμε πολλά;

Οι άντρες… δεν ξέρουν να κάνουν ένα σωστό κομπλιμέντο: Εσύ ντύνεσαι, στολίζεσαι, ξοδεύεις μια περιουσία σε μαλλιά και νύχια, αγοράζεις τα πιο φίνα συνολάκια, περπατάς πάνω στις πιο στιλάτες δωδεκάποντες γόβες και ο καλός σου δεν παίρνει χαμπάρι. Ακόμα κι αν τον ρωτήσεις μπας και βλέπει κάτι διαφορετικό επάνω σου, θα βρει κάτι λάθος να σου τονίσει. Φυσικά, υπάρχει και η αγαπημένη μας ερώτηση «πιστεύεις πως αυτό το ρούχο με παχαίνει;» Κι εκεί, αυτός ο άνθρωπος βρίσκει να βγάλει όλη την ειλικρίνεια του, τονίζοντας πως δεν φταίει το ρούχο που σε παχαίνει αλλά εσύ που έβαλες κιλά τελευταία.

 

 7. Κλείνεται στον εαυτό του όταν τον απασχολεί κάτι.

Αυτό που όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή των γυναικών, το μαθαίνει μέσα σε δευτερόλεπτα ακόμη και η πιο μακρινή ξαδέρφη στον Καναδά και οι άνδρες το κρατούν μέσα τους σαν… κρατικό μυστικό, δεν μπορώ να το καταλάβω! Ο εσωτερικός μονόλογος των ανδρών πάει και έρχεται, δημιουργώντας πολλές φορές στις γυναίκες (κυρίως σε αυτές που βρίσκονται σε μία σχέση) αισθήματα ανασφάλειας και αμηχανίας, του τύπου: «Δεν μ’αγαπάει πια», «Μήπως με βαρέθηκε;», «Μήπως βρήκε άλλη;»

 

 8. Δεν ξέρει να κάνει (σωστά) καμία δουλειά του σπιτιού 

Δεν μιλάμε για περίπλοκες εργασίες (π.χ. να καθαρίσει το φούρνο ή να φτιάξει παστίτσιο), αλλά για καθημερινά πράματα:  πλύσιμο των πιάτων ή ξεσκόνισμα. Δύο διαδικασίες που για μερικούς άντρες ξεπερνούν σε δυσκολία και περιπλοκότητα την πυρηνική φυσική. Και ναι, όταν το βλέπεις να σαπουνίζει το ποτήρι με εκνευριστικά αργούς ρυθμούς τελικά πλένεις τα πιάτα εσύ…

 

 Σχόλια