«Σύννεφα» στη συγκυβέρνηση για τις τροπολογίες για το τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής

«Σύννεφα» στη συγκυβέρνηση για τις τροπολογίες για το τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής

Τα πρώτα «σύννεφα» στη συγκυβέρνηση φάνηκαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο είχαν ενταχθεί δύο τροπολογίες που απετέλεσαν σημεία «σύγκρουσης» των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Αναλυτικότερα πρόκειται για την τροπολογία που παρατείνει τη διευκόλυνση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής, με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, καθώς και εκείνη που επανακαθορίζει πολεοδομικά στοιχεία για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφισαν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ωστόσο οι τροπολογίες τελικά ψηφίστηκαν με τη θετική ψήφο των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για το τζαμί, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» και «προκλητική», και σημειώνοντας ότι «η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα».

Η κ. Ξουλίδου υποστήριξε επίσης ότι «η διάταξη είναι αντισυνταγματική, καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας», ενώ προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ. Ως ΑΝΕΛ θεωρούμε πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η τροπολογία που ανάβει το ‘’πράσινο φως’’ για την κατασκευή του τεμένους είναι άκαιρη και συνοδεύεται από προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού».

Τέλος, η κ. Ξουλίδου κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, και προειδοποίησε ότι αν επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων: «Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές», είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια