Έντονο παρασκήνιο στην πίσω από την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ

Έντονο παρασκήνιο στην πίσω από την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ

Η ΝΔ ήρε το εμπάργκο των στελεχών της προς την ΕΡΤ μετά από πολλούς μήνες, η οποία εκ της αρχής δεν είχε βάσιμες δικαιολογίες, τουλάχιστον από τις επίσημες. Πόσο άλλωστε μπορεί να δικαιολογήσει το εμπάργκο η δυσάρεστη για την ΝΔ, άποψη ενός μόνον δημοσιογράφου, από τις δεκάδες που εργάζονται σε ένα μεγάλο ΜΜΕ.

Η ΝΔ λοιπόν με μια ανακοίνωση 240 λέξεων, προέβη σε άρση του εμπάργκο, μη παραλείποντας βεβαίως να καταγγείλει για πολλές αβλεψίες το κρατικό κανάλι.

Όμως όλοι όσοι γνωρίζουμε τα της ΝΔ, καταλάβαμε πάρα πολλά από την ανακοίνωση. Όχι γι αυτά που έγραφε, αλλά γι αυτά που δεν έγραψε κι όμως φωνάζουν, παρά την επιμελή απόκρυψη τους

Ο πρώτος λόγος της άρσης που, έμμεσα υπονοείται και την ανακοίνωση, είναι το πρόβλημα που έχει ο σταθμός του Φαλήρου, από το αντίστοιχο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς το κανάλι, το οποίο έχει ρίξει τα νούμερα του σταθμού καθώς έχει εμπλακεί σε μια βαρετή μονοθεματική ανακύκλωση, των ίδιων απόψεων και των ίδιων προσώπων. Έτσι η ΝΔ επέλεξε και να πετάξει το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό του Φαλήρου, υποχωρώντας στο δικό της εμπάργκο και να φανεί ότι δεν φοβάται τον διάλογο όπως γράφει στην ανακοίνωση «να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων»

Ο πραγματικός λόγος όμως που πίεσε στην στην άρση ήταν η αποφυγή του εμφυλίου εντός της ΝΔ. Για όσους θυμούνται σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ κι επί κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά κι επί Σαμαρά, με τον έμπειρο δημοσιογράφο Μιχαλάκη στην επικοινωνία, υπήρχε ισορροπία στην προβολή των στελεχών της ΝΔ κάτι που πλέον όχι μόνον δεν συμβαίνει, αλλά από τους 75 βουλευτές της ΝΔ κι εκατοντάδες άλλους, στα πάνελ των κυριότερων ιδιωτικών ΜΜΕ, περάσανε όλοι από την έγκριση του αντιπροέδρου κι όπως όλοι βλέπουμε «εγκρίνονται» μόλις 5-6 συγκεκριμένα πρόσωπα, τα γνωστά του ΛΑΟΣ και οι νεοεισερχόμενοι από άλλα κόμματα.

Με το εμπάργκο στην ΕΡΤ αυτό επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες στελεχών και βουλευτών της περιφέρειας να φτάνουν σε σημείο (σε δυο περιπτώσεις) να απειλούν με παραιτήσεις την ηγεσία της ΝΔ, κάτι από ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποχωρήσει, παρά την διαφωνία του αντιπροέδρου του, που ελέγχει απόλυτα τα ιδιωτικά ΜΜΕ και ποιους θα επιλέξουν να προβάλλουν κάτι που δεν μπορεί να κάνει στην ΕΡΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να προσέξει, γιατί χωρίς στελέχη να τον στηρίζουν, μόνος του ο Κώστας Καραμανλής έχασε παταγώδως το 2009 και αυτό δεν θα χαλάσει όσοι φιλοδοξούν να γίνουν αρχηγοί στη θέση του.


Σχόλια