Συρία: Νεκροί 19 άμαχοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στα σύνορα με το Ιράκ

Συρία: Νεκροί 19 άμαχοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στα σύνορα με το Ιράκ

«Τουλάχιστον 19 άμαχοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο παιδιά, καθώς και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του Ι.Κ. στο κέντρο της Μπουκάμαλ», πόλης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, στα σύνορα με το Ιράκ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει στην πολεμική αεροπορία ποιας χώρας ανήκαν τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν τα πλήγματα.

Οι θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πολύ κοντά σε λαϊκές αγορές, κάτι που εξηγεί τον υψηλό αριθμό των θυμάτων στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού, εξήγησε η ΜΚΟ.

Σημειώνεται ότι το ΙΚ είχε καταλάβει την Μπουκάμαλ εκδιώκοντας από την πόλη τους αντάρτες την 1η Ιουλίου 2014, δύο εβδομάδες αφού είχε θέσει υπό τον έλεγχό του τη στρατηγικής σημασίας παραμεθόρια κοινότητα Αλ Κάιμ της επαρχίας Αλ Άνμπαρ του Ιράκ.

Μέσω αυτού του διαδρόμου έκτασης περίπου 25 χιλιομέτρων, το ΙΚ διακινεί όπλα, μαχητές και εφόδια από τη μια χώρα στην άλλη.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου βρίσκονται σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ, με την εξαίρεση μέρους της ομώνυμης διοικητικής της πρωτεύουσας και ενός αεροδρομίου, που παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.Σχόλια