Συρία: Παρελθόν η εκεχειρία – συγκρούσεις ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων

Συρία: Παρελθόν η εκεχειρία – συγκρούσεις ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων

Επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων εξαπέλυσαν ομάδες ανταρτών της Συρίας ξεκινώντας μια νέα μάχη κατά του καθεστώτος Άσαντ, παρά την εκεχειρία της 27ης Φεβρουαρίου, κατηγορώντας παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη για μεροληψία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης στη Γενεύη, δήλωσε ότι ήταν απαράδεκτη η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με  την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να συνεχίζουν να πολιορκούν και να βομβαρδίζουν περιοχές όπου βρίσκεται άμαχος πληθυσμός, σύμφωνα με το εν λόγω διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Σημαντικά, από την έναρξη της εκεχειρίας της 27ης Φεβρουαρίου, και οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε αλληλοκατηγορίες για μη τήρηση της εκεχειρίας, η οποία δεν περιλαμβάνει το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» και το μέτωπο Αλ Νούσρα.

Τη Δευτέρα, ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία της Λατάκια, η οποία βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, προβαίνοντας παράλληλα σε ξεχωριστές επιθέσεις στην πόλη Χάμα, ενώ αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από πλευράς της κυβέρνησης στην επαρχία Χομς.Σχόλια