Συρία: Σε τεντωμένο σχοινί η τήρηση της εκεχειρίας

Συρία: Σε τεντωμένο σχοινί η τήρηση της εκεχειρίας

«Μετά την αύξηση των παραβιάσεων από τις κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν στόχο κυρίως καταυλισμούς όπου διαμένουν εκτοπισμένοι σε κατοικημένες περιοχές, δηλώνουμε τη δημιουργία κοινού κέντρου επιχειρήσεων και την έναρξη μάχης για να απαντήσουμε στις παραβιάσεις αυτές», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε σημερινή τους ανακοίνωση δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Με αυτόν τον τρόπο διαβεβαιώνουν ότι θα ανταπαντήσουν με συντονισμένες επιθέσεις εναντίον των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, τις οποίες κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι δεν τηρεί την εκεχειρία.

«Μην εμπιστεύεστε το καθεστώς και μην περιμένετε από αυτό να σας λυπηθεί. Χτυπήστε το από όλες τις πλευρές», ανέφερε με χθεσινή του ανακοίνωση στο Twitter ο επικεφαλής των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι αντάρτες εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία της Λαττάκειας και άλλοι αντάρτες πέτυχαν χωριστές νίκες προελαύνοντας κοντά στη Χάμα, καθώς η βία κλιμακώνεται στη δυτική Συρία.

Συριακά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εν τω μεταξύ σφοδρούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Χομς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί βαριά τραυματισμένοι.

Δεν έγινε αμέσως σαφές αν η επίθεση στη Λαττάκεια αποτελεί μέρος της νέας μάχης που προανήγγειλαν οι αντάρτες. Στη Χάμα, αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους σχεδόν στο σύνολό της την πόλη Χιρμπάτ αλ-Νακούς.Σχόλια