Συριακή αντιπολίτευση: «Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις…»

Συριακή αντιπολίτευση: «Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις…»

Να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις των καθεστώτος, κάλεσε σήμερα τους αντάρτες, ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης, Άσαντ Ζούμπι , κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου.

Επίσης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη αν η κυβέρνηση συνεχίσει τη στρατιωτική δράση της και αν δεν υπάρξει πρόοδος στο βασικό ζήτημα της πολιτικής μετάβασης χωρίς τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα ή τελεσίγραφο.

«Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις… Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς», επεσήμανε ο Ζούμπι.

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σχεδόν σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδιαλλαξίας του καθεστώτος που αρνείται να συζητήσει το μέλλον του Άσαντ» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένα μέλος της συριακής αντιπολίτευσης.Σχόλια