ΣΥΡΙΖΑ: Διακύβευμα κομβικής σημασίας για την ΕΕ η διαχείριση του προσφυγικού

ΣΥΡΙΖΑ: Διακύβευμα κομβικής σημασίας για την ΕΕ η διαχείριση του προσφυγικού

«Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί διακύβευμα κομβικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ενώ στέκεται στην ανάγκη απομόνωσης «κάθε φορέα ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας».

«Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και  ο συντονισμός των προσπαθειών για την παύση του πολέμου στη Συρία, την ειρήνευση και τη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, αποτελούν άμεσα καθήκοντα ώστε το προσφυγικό ζήτημα να αντιμετωπιστεί με όρους που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει επιπλέον ότι στέκεται αλληλέγγυος «στα εκατομμύρια πρόσφυγες, σε όσους αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους, διωγμένοι από πολέμους, αυταρχικά καθεστώτα, την ακραία φτώχεια, μια ζωή δίχως ελπίδες και προοπτική».

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η προσφυγική κρίση, λόγω του πολέμου της Συρίας, που μαίνεται όλο αυτό το διάστημα, δοκιμάζει έμπρακτα όχι μόνο τις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης, αλλά και τα ίδια τα θεμέλια και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων. Στην προσπάθεια αυτή, η πρωτοφανής  αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η ελληνική κοινωνία, οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους» υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

 Σχόλια