ΣΥΡΙΖΑ για επιστολή Τσακαλώτου: Ανοίγει δρόμος για νέες παρεμβάσεις – Τώρα η ΝΔ θα αναγνωρίσει τις γκάφες της;

ΣΥΡΙΖΑ για επιστολή Τσακαλώτου: Ανοίγει δρόμος για νέες παρεμβάσεις – Τώρα η ΝΔ θα αναγνωρίσει τις γκάφες της;

«Με την επιστολή Τσακαλώτου ανοίγει με σαφήνεια ο δρόμος για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις και πολιτικές» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των δηλώσεων Φλαμπουράρη για 13η σύνταξη και ανάλογες παρεμβάσεις.

«Η δημοσιοποίηση, από τον υπουργό Οικονομικών, της επιστολής του με τις αναγκαίες απαντήσεις και διευκρινίσεις αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα που προσπάθησαν να στήσουν», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαφές ότι όχι μόνο νέες δεσμεύσεις, και άλλα καταστροφολογικά σενάρια δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ανοίγει με σαφήνεια ο δρόμος για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις και πολιτικές, οι οποίες φυσικά ενοχλούν τις νεοφιλελεύθερες λογικές της λιτότητας που εξυμνεί η ΝΔ» τονίζει ακόμη η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα ερωτήματα είναι απλά και πρέπει κάποτε η ΝΔ να μάθει από τα συνεχή λάθη της και τις αντιφάσεις και να απαντήσει:

1. Με ποια λογική καταψήφισε την παροχή στο 60,32% των συνταξιούχων για το 2016, ενώ υπερψήφισε την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά (την οποία αύξηση, βέβαια, είχε υπερψηφίσει στο Ν.4336/15);

2. Τώρα, πλέον, που ενεργοποιούνται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα αναγνωρίσει τις γκάφες και τα λάθη ή θα επιμείνει σε θέσεις που έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών;».Σχόλια