ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Το αίτημα για εκλογές απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Το αίτημα για εκλογές απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής

Ότι το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές «απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής και είναι άλλο ένα δείγμα της πολιτικής της γύμνιας και του στρατηγικού της αδιεξόδου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Δέσμια της διαπλοκής και των κυκλωμάτων της, πιστή στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ρητορεία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα, έναντι της πολιτικής πρότασης», προστίθεται.

Στο πλαίσιο αυτό, των επικοινωνιακών κόλπων, εντάσσεται κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «και το αίτημα για εξεταστική επιτροπή, για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τότε που η ΝΔ προσπαθούσε να σκάψει το λάκκο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης, πέφτοντας τελικά η ίδια σε αυτόν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Αναφορικά με την υπόθεση των δημοσιογράφων φερόμενων ως εκβιαστών ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «για την υπόθεση Μαυρίκου, του υπαλλήλου της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος πουλάει «τρέλα», θεωρώντας μάλλον ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο και δεν μπορεί να διαβάσει τα τιμολόγια χιλιάδων ευρώ που έκοβαν οι ίδιοι στους εκβιαστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στον Σταύρο Παπασταύρου, λέγοντας ότι «τουλάχιστον ο κ. Κουμουτσάκος αποφάσισε να πάρει- έστω και κατόπιν εορτής- κάποιες αποστάσεις από τον κ. Παπασταύρου των αδήλωτων λογαριασμών και της οφσορ, δηλώνοντας τώρα ότι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την υπόθεσή του».

«Δεν μας εξηγεί βέβαια για ποιους λόγους όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ τον υπερασπιζόταν μετά βδελυγμίας και ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομά του κ. Παπασταύρου. Τελικά, το «νέο» και «άφθαρτο» που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης είναι βγαλμένο από τα πιο σκονισμένα μπαούλα της Δεξιάς» καταλήγει.Σχόλια