ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ αναζητούν τρόπους για ένα πιο «ελκυστικό» debate τη Δευτέρα

ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ αναζητούν τρόπους για ένα πιο «ελκυστικό» debate τη Δευτέρα

Τρόπους προκειμένου να γίνει πιο «ελκυστική» για το τηλεοπτικό κοινό η τηλεμαχία της Δευτέρας, αναζητούν τα επιτελεία των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την επόμενη ημέρα της πρώτης εδώ και έξι χρόνια τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται τρόποι προκειμένου η τηλεοπτική αναμέτρηση να γίνει πιο «ζωντανή», και συνεπώς πιο ενδιαφέρουσα για το τηλεοπτικό κοινό.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει πιο «ζωντανός» διάλογος στο debate του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Κουμουνδούρου βλέπει θετικά το ενδεχόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να έχουν διάλογο μεταξύ τους με προκαθορισμένο αριθμό ερωτοαπαντήσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και χρονικό όριο σαφώς μεγαλύτερο από το 1,30΄ της πρώτης απάντησης και των 30΄ της δεύτερης.

Παράλληλα, και στη Ν.Δ. συζητούν το ενδεχόμενο αλλαγών, σημειώνοντας ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει έναν πιο ουσιαστικό και ζωντανό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο στη Συγγρού επισημαίνουν ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να αλλάξουν το σημερινό στάτους, ειδικά όταν ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ, έστω και οριακά, μπροστά. «Εκείνος που καίγεται για να αλλάξει την κατάσταση», λένε, «είναι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του».

Κύκλοι της Κουμουνδούρου, σημειώνουν αναφορικά με τη χθεσινή τηλεμαχία, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε συγκεκριμένα, και οι απαντήσεις του «ήταν αυτές που έπρεπε».

Από την πλευρά τους οι επιτελείς της Συγγρού κρίνουν θετικά τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του κόμματος, αφού όπως λένε «έδειξε έτοιμος να κυβερνήσει, ήταν σταθερός και μετρημένος δίνοντας σαφείς απαντήσεις», ενώ κατά τη διάρκεια της σφιχτής διαδικασίας «κατάφερε να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα».Σχόλια