Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει της αυριανής συνάντησης με τους αγρότες

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει της αυριανής συνάντησης με τους αγρότες

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την προετοιμασία της αυριανής συνάντησης με τους αγρότες, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, στην συνάντηση είχαν δηλώσει ότι θα πάνε οι αγρότες του Μπλόκο των Τεμπών, των Μικροθηβών και της Πελοπονήσου, ενώ οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων που μετείχαν στην αγροτική σύσκεψη της Νίκαιας ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας,οι αγρότες που συνεδρίασαν σήμερα στη Νίκαια δεν συμμετέχουν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους άλλους αγρότες καθώς δεν έχουν τα ίδια αιτήματα.

Το απόγευμα της Κυριακής άνοιξαν τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, ενώ οι αγρότες των ελληνικών μπλόκων θα συνεδριάσουν εκ νέου αργά το βράδυ της Κυριακής, για να καθορίσουν την στάση τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, είπε ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια τα οποία μπορεί να ελαφρύνουν τον αγρότη, όπως «η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης κλίμακας, υπολογισμού δηλαδή του ασφαλίστρου όχι με το 20% του εισοδήματος αλλά ακόμη και μέχρι 12%».

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ επισήμανε ότι «είτε μείνει ανεξάρτητο ταμείο είτε όχι, θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα».

Σήμερα το απόγευμα, ωστόσο, φαίνεται πως προέκυψε εμπλοκή ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρότι αντιπροσωπεία πέντε ατόμων έχει αναχωρήσει ήδη για την Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν αύριο τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους. Ως εκ τούτου αναμένουν εντός του απογεύματος να ξεκαθαριστεί η σύνθεση της αυριανής συνάντησης προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Από την απόφαση που θα λάβουν θα εξαρτηθεί και αν θα ανοίξουν απόψε τα Τέμπη ή όχι.Σχόλια