Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι των συζητήσεων, στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναλυτικότερα στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα χώρων για στέγαση και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών και ευπαθών ατόμων, όπως επίσης το ζήτημα της Επιτροπείας (ορισμός επιτρόπων για την εποπτεία των παιδιών αυτών και μέριμνα για τις ανάγκες τους).

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα για την εκπαίδευση των ανήλικων προσφύγων, αλλά και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε από τους υπουργούς η ανάγκη να θεσμοθετηθούν άμεσα οι προδιαγραφές λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των ΜΚΟ και τη συνεργασία τους με το κράτος, ενώ τέθηκε και το ζήτημα των προσφύγων ΑΜΕΑ και των αναγκών τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.Σχόλια