Σεισμός 6 Ρίχτερ στη νότια Ιαπωνία – Ασφαλείς οι πυρηνικοί σταθμοί

Σεισμός 6 Ρίχτερ στη νότια Ιαπωνία – Ασφαλείς οι πυρηνικοί σταθμοί

Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νότια Ιαπωνία, με κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει ότι αν και ορισμένα κτίρια κατέρρευσαν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εξαιτίας του σεισμού έχουν ακυρωθεί τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 11 χλμ. ανατολικά της πόλης Κουμαμότο, ενώ, η ίδια πηγή, αρχικά είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, NHK, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4.

«Σκοπεύουμε να πράξουμε τα μέγιστα για την κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε. «Τώρα θα ακούσω τι πληροφορίες έχουμε συγκεντρώσει για την κατάσταση», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η Kyushu Electric Co ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους της κατάστασης στα πυρηνικά εργοστάσια Genkai και Sendai, τα οποία διαχειρίζεται.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Kyodo, δεν υπάρχουν προβλήματα στα εργοστάσια Genkai και Sendai, τα οποία βρίσκονται στο νησί Κιούσου ή στο εργοστάσιο Ικάτα στο γειτονικό Σικόκου.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σημείωσε ότι δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας (στο νότιο νησί Κιούσου και το Σικόκου).Σχόλια