Συζήτηση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Συζήτηση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Την επιστροφή της κυβέρνησης στην ατζέντα της διαπλοκής σηματοδοτεί η συζήτηση που διεξάγεται αυτήν την ώρα στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που αναμένεται να διερευνήσει δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Και ενώ η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει και στην Ουάσινγκτον να διεξάγονται κρίσιμες συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος, ο πρωθυπουργός, έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του για το ζήτημα της αξιολόγησης σε Παρίσι, Στρασβούργο, και Βρυξέλλες, πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για το αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, αναμένεται να αδράξει την ευκαιρία να εξαπολύσει νέες βολές κατά του ΔΝΤ και των πιέσεών του για τη λήψη σκληρότερων μέτρων.

Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για τα δύο νομοσχέδια (για το ασφαλιστικό και το φορολογικό) που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης και όπως αναμένεται θα εξαπολύσει επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση αναμένεται σε υψηλούς τόνους, καθώς όπως είναι αναμενόμενο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αντεπιτεθούν, κυρίως για το ανοιχτό μέτωπο της αξιολόγησης και τις πιθανές επιπτώσεις του.Σχόλια