Συζητείται αύριο η αίτηση αποφυλάκισης του μάρτυρα «κλειδί» του «Παραδικαστικού Νο2»

Συζητείται αύριο η αίτηση αποφυλάκισης του μάρτυρα «κλειδί» του «Παραδικαστικού Νο2»

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου αναμένεται να βρεθεί αύριο ο μάρτυρας «κλειδί» του «Παραδικαστικού Νο2» καθώς συζητείται η αίτηση αναστολής της ποινής που έχει καταθέσει. Στις 3 Δεκεμβρίου, η αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασμένου σε 5ακις ισόβια (!) για το σκάνδαλο της Αιξωνής, Δημήτρη Παρασκευόπουλου απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι πριν την 3η Δεκέμβρη, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε αιτηθεί την αποφυλάκισή του ακόμη τέσσερις φορές. Οι αιτήσεις του δεν είχαν φτάσει ποτέ στο ακροατήριο του αρμοδίου δικαστηρίου αναστολών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα οικόπεδα της Αιξωνής, δεν είχε καθαρογραφεί, πράγμα το οποίο τελικά συνέβη, δυόμιση χρόνια μετά.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι μια ακόμα αίτηση του (τον περασμένο Νοέμβρη) δεν συζητήθηκε, καθώς ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ορισμένη δικάσιμο. Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, η κλίση προς τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, πήγε από λάθος σε άλλη φυλακή και συγκεκριμένα σ” εκείνη του Μαλανδρίνου.

Τον περασμένο Ιούλιο, κι ενώ είχε καθοριστεί ημερομηνία εμφάνισης του βασικού μάρτυρα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του και έως οτου εκδικαστεί στο Εφετείο, η απάντηση που είχε πάρει ήταν πως δεν μπορεί να συζητηθεί το αίτημα του, καθώς η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση δεν είχε ακόμα καθαρογραφεί. Νομικοί κύκλοι πάντως χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα «περίεργη» αυτή την κωλυσιεργία.

Τον Σεπτέμβρη είχε οριστεί νέα ημερομηνία αυτοπρόσωπης παρουσίας του στο πενταμελές Εφετείο το οποίο θα συζητούσε το αίτημα της αναστολής. Οι δικαστές ωστόσο περίμεναν μάταια τον δικηγόρο, αφού ο γραμματέας του συμβουλίου μπερδεύτηκε και αντί να στείλει τη διαταγή της μεταγωγής στις φυλακές της Λάρισας όπου και κρατείται, την έστειλε στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο δικηγόρος που ξεσκέπασε το «Παραδικαστικό Νο2»

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, είναι ο δικηγόρος που βοήθησε τις έρευνες, δίνοντας στοιχεία για την υπόθεση της «μαφίας των ακινήτων». Από τον Οκτώβριο του 2009 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τις Αρχές Ασφαλείας, για να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη, ίσως, δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, αποτελούμενη από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Ο δικηγόρος-μάρτυρας έχει καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, και είχε ενταχθεί, ο ίδιος και η οικογένεια του, στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Σήμερα είναι κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας για την υπόθεση της «Αιξωνής». Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί κύκλοι είχαν ξαφνιαστεί στο άκουσμα της απόφασης και την καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, κάνοντας σαφή λόγο για «εξοντωτική ποινή» η οποία του επιβλήθηκε. «Υπάρχει πληθώρα δικαστικών αποφάσεων που πιστοποιούν ότι εγώ και οι συνάδελφοι μου δεν έχουμε κάνει καμία εγκληματική πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ζητά ονόματα ο Άρειος Πάγος

«Πριν από πέντε μήνες περίπου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Λάρισας και ήρθε ο Εισαγγελέας Λάρισας εδώ στη φυλακή και μου είπε το εξής: Ο Άρειος Πάγος θέλει να πληροφορηθεί από εσάς, ποια είναι τα πρόσωπα των δικαστικών εκείνων, τα οποία δεν θέλουν να ετοιμαστεί η απόφαση και έτσι εμποδίζουν και παρακωλύουν την αποφυλάκιση σας. Εκείνη τη στιγμή για δικούς μου λόγους είπα ότι δεν θέλω να κατονομάσω τα πρόσωπα. Μου είναι γνωστά τα ονόματα τους και ο ρόλος που παίξανε και τα έχω συμπεριλάβει στο έγγραφο που έχω καταθέσει στον συμβολαιογράφο, ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επιμένει και θέλει να πληροφορηθεί τα ονόματα», τόνισε ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αναφέρει τα ονόματα στη δίκη που θα γίνει.

«Υπάρχει κύκλωμα που θέλει την βιολογική μου εξόντωση»

«Πριν γίνει η δίκη και φυλακιστώ, είχαν προσπαθήσει να με εμπλέξουν σε υποθέσεις ναρκωτικών και μαστροπείας. Ωστόσο βρισκόμουν σε συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές και καταλάβαμε τι γινόταν» λέει ο μάρτυρας- κλειδί. Στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δύο φορές βρήκε στο γραμματοκιβώτιο σφαίρες από καλάσνικοφ μέσα σε φάκελο, ενώ άγνωστοι τηλεφωνούσαν στο κινητό της κόρης του και την απειλούν στα Τούρκικα λέγοντας της την έκφραση « ή εσύ ή αυτός». Οι απειλές δεν σταμάτησαν όταν μπήκε στη φυλακή καθώς όπως εξηγεί, στη Λάρισα ήταν ένας τσιγγάνος ο οποίος άρχισε να τον απειλεί χωρίς καν να τον γνωρίζει. «Μου έλεγε “θα δεις τι έχεις να πάθεις” και τέτοια. Το κατήγγειλα στον Εισαγγελέα και τον απομάκρυναν» υπογραμμίζει.Σχόλια