Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές Alpha, Star & Έψιλον για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές Alpha, Star & Έψιλον για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητήθηκαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών και ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων  αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 δημοπρατούμενες άδειες.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες, ανέπτυξε τις θέσεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Επικρατείας παραστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ, Κωνσταντίνος Κηπουρός.

Τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha εκπροσώπησε ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, το Star Channel ο Σταύρος Λαζαράτος και το Έψιλον ο Ευάγγελος Γκιουγκής.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της, οι οποίες αναμένονται μετά την 6η Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για το ίδιο θέμα, δηλαδή την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών.

 Σχόλια