Σκάφος του Λιμενικού καταδιώκει ταχύπλοο με 2 τόνους κάνναβης (βίντεο)

Σκάφος του Λιμενικού καταδιώκει ταχύπλοο με 2 τόνους κάνναβης (βίντεο)

Βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι έρευνες και τελικά ο εντοπισμός ενός σκάφους, το οποίο μετέφερε περίπου 2 τόνους φυτικής κάνναβης, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Στο βίντεο καταγράφεται αρχικά η έρευνα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά χωρικά ύδατα, και στη συνέχεια ο εντοπισμός του ταχύπλοου σκάφους μετά την προσάραξη του σε βραχώδη ακτή.

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από τις ιταλικές Αρχές ότι αεροσκάφος FRONTEX, το οποίο εκτελούσε περιπολία ανοιχτά των ιταλικών ακτών, εντόπισε ταχύπλοο με μεγάλη ποσότητα δεμάτων φυτικής κάνναβης που κατευθυνόταν προς τις αλβανικές ακτές, διερχόμενο από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του στην οποία συμμετείχαν πέντε περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο του λιμενικού με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν και εναέρια μέσα FRONTEX.

Το ταχύπλοο εντοπίστηκε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι τρεις επιβαίνοντες άρχισαν να απορρίπτουν τα δέματα με τις ναρκωτικές ουσίες στη θάλασσα. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων, κατόπιν και σχετικής άδειας των αλβανικών αρχών. Προς παροχή συνδρομής στην επιχείρηση κατέπλευσαν και σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ είχαν ήδη κινητοποιηθεί οι αλβανικές αρχές.

Ως αποτέλεσμα της ευρείας καταδίωξης, το ύποπτο σκάφος προσάραξε με μεγάλη ταχύτητα σε βραχώδη ακτή της Αλβανίας, με συνέπεια να παρουσιάσει εισροή υδάτων, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν.

Μέχρι στιγμής, τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν περισυνελέξει 110 δέματα με ναρκωτικές ουσίες και άλλα 12 δέματα τα σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια