Σκάνδαλο Γαλλία: Εντός της εβδομάδας η απόφαση των εισαγγελικών Αρχών για την υπόθεση Φιγιόν

Σκάνδαλο Γαλλία: Εντός της εβδομάδας η απόφαση των εισαγγελικών Αρχών για την υπόθεση Φιγιόν

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν επιβεβαίωσε, ότι αποφάσισε να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του μολονότι βάλλεται από το σκάνδαλο της αρμομισθίας της συζύγου του.

Οι δικηγόροι του Φρανσουά Φιγιόν δεν πιστεύουν πλέον ότι η υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα μπει στο αρχείο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Journal du Dimanche.

Στο άρθρο, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, υποστηρίζεται ότι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς εξετάζουν δύο δυνατότητες που έχουν για να ασκήσουν δίωξη στο ζεύγος Φιγιόν.

Η απόφαση της εθνικής οικονομικής εισαγγελίας (PNF) για την Πενέλοπι Φιγιόν και τον σύζυγό της, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, μπορεί να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, γράφει στο αποκλειστικό δημοσίευμά της η JDD. Μετά από 17 ημέρες ερευνών και καταθέσεων, εξετάζονται δύο σενάρια: είτε να αναθέσουν την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, είτε να επιδόσουν απευθείας κλήτευση στο ζεύγος.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, ούτε από τις εισαγγελικές αρχές ούτε από τους εκπροσώπους του Φιγιόν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια