Σκάνδαλο με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου: «Λαβράκια» ύψους 1εκατ. ευρώ αποκάλυψε η έφοδος του ΣΔΟΕ

Σκάνδαλο με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου: «Λαβράκια» ύψους 1εκατ. ευρώ αποκάλυψε η έφοδος του ΣΔΟΕ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” το ΣΔΟΕ -μετά από σχετική έρευνα- βρήκε ότι όλως τυχαίως έχει «χαθεί» ένα ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, δηλαδή, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία είχε λάβει η ομοσπονδία από την UEFA το 2007 για την ανέγερση αθλητικού κέντρου σε πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη «Σπιάντζα» του Πύργου Ηλείας,  αλλά και για την «παράνομη και καταχρηστική», όπως χαρακτηρίζεται, παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2012-2016.

panagiotis-danis-sdoe

Μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας υποστήριξαν ότι τα βιβλία με τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου αυτής είχαν… χαθεί ή είχαν καταστραφεί.

Πιο αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ -βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεργασία από τα άτομα της ΕΠΟ- μπήκαν σε σκέψεις. Έτσι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού που γνωρίζει τις συμφωνίες της ΕΠΟ και έχει στοιχεία για κάποια έσοδά της, ανακάλυψε μια αποθήκη στην οδό Φυλής στην οποία υπήρχαν τα βιβλία με τα έσοδα και έξοδα της περιόδου.

 

podosfairo

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση, οι εντεταλμένοι ελεγκτές αποκαλύπτουν ένα στοιχείο που κάνει να μοιάζουν ως αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν σοβαρές παρανομίες από την αμαρτωλή ΕΠΟ: «Στα πλαίσια του ελέγχου ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία των ετών 2004 έως 201, τα οποία επισήμως δηλώθηκαν ως κατεστραφέντα». Και διαβάστε τι συνέβη: «Ωστόσο το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία εντόπισε και κατέσχεσε σε αποθήκη που διατηρούσε η ΕΠΟ στην οδό Φυλής, δώδεκα (12) κούτες που περιέχουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα δηλωθέντα ως κατεστρεφέντα βιβλία και στοιχεία. Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρά στην επεξεργασία των κατασχεθέντων, τα οποία αναμένεται να «φωτίσουν» την επίμαχη περίοδο»!

 Σχόλια