Σκάνδαλο ολκής με την εταιρεία ασφαλείας του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σκάνδαλο ολκής με την εταιρεία ασφαλείας του ΚΕΕΛΠΝΟ

Καταγγελίες- φωτιά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ», του Πέτρου Κουσουλού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πουλής αναφέρθηκε στο ζήτημα σχετικά με το εξώδικο που κατατέθηκε πρόσφατα κατά του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και των μελών του ΔΣ  για το γεγονός ότι η εταιρεία φύλαξης – που λειτουργεί με ευθύνη της παρούσας Διοίκησης και αποζημιώνεται με τεράστια ποσά -συνεχίζει να λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες, με σιωπηρή παράταση χωρίς ανανέωση σύμβασης.

Κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι όχι μόνο δεν προκηρύχτηκε διαγωνισμός ως όφειλε να έχει πραγματοποιήσει το ΔΣ, αλλά ούτε επίσημη απόφαση παράτασης για κάποια αιτία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο λοιπόν, υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα που προκύπτουν:

Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, προβαίνει σε δέσμευση δαπάνης χρηματικού ποσού 700.000,00 ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης για το χρονικό διάστημα… δύο μηνών!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ ο τομέας της Υγείας περνά από 40 κύματα με τρομερές ελλείψεις που θυμίζουν σε τριτοκοσμική χώρα το ποσό αυτό μαμούθ προκαλεί…

Image result for πουλής κεελπνο

Όπως υποστηρίζει επιπλέον ο κ. Πουλής, η διαδικασία σχετικά με την εταιρεία είναι αδιαφανής, καθώς δεν υπήρξε διαγωνισμός, ούτε σύμβαση υπάρχει αναρτημένη στο σύστημα, της «Διαύγειας» με την εν λόγω εταιρεία.

Το δεύτερο ζήτημα που κατήγγειλε αφορά στα προσωπικά δεδομένα και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχοντας πρόσβαση στο κτίριο μπορεί να έχει πρόσβαση όπως είναι λογικό σε ευαίσθητα στοιχεία δημόσιας υπηρεσίας.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

Το εξώδικο

 

Υπενθυμίζεται, ότι με την απαγόρευση εισόδου σε εργαζόμενους του Κέντρου την περασμένη Παρασκευή, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα με αποτέλεσμα τα μέλη του ΣΕΚΕΕΛ να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στην διοίκηση του Κέντρου.

keelpno-735x457

Διαβάστε παρακάτω το εξώδικο:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΣΕΚΕΕΛ)

ΚΑΤΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Μαρούσι, 9 Απριλίου 2017

ΕΠΕΙΔΗ:

1. Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ήδη καταγγείλει από χθες 8 Απριλίου 2017 ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών και στην Άμεση Δράση το γεγονός ότι η αδιαφανής εταιρεία φύλαξης – που λειτουργεί με ευθύνη της παρούσας Διοίκησης και αποζημιώνεται με τεράστια ποσά – κατόπιν προφορικής εντολής του Προέδρου κ. Ρόζενμπεργκ διά του νομικού του συμβούλου απαγόρευσε την είσοδο Εργαζομένου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ το πρωί της ίδιας ημέρας, με την ψευδή αιτιολογία ότι πραγματοποιείται συνεδρίαση του Δ.Σ του Οργανισμού, προκειμένου να αποκρύψει ποια άτομα βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον Οργανισμό, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν και εν τέλει πιθανές αξιόποινες πράξεις αυτών. (Οι ψευδείς ισχυρισμοί περί συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που επικαλέστηκαν οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας συνομολογήθηκαν στην συνέχεια από τους ίδιους και ενώπιον των αστυνομικών αρχών.)

2. Η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο περί του ελέγχου της νομιμότητας αυτής καθώς και των πράξεών της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία λειτουργίας του (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σφραγίδες, έγγραφα υπηρεσιακά,, μητρώα κ.α) καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει συνεχή ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Οργανισμού, τηρεί το σύνολο των κλειδιών των γραφείων και των χώρων των αρχείων σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

3. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Διοίκηση να λάβουν οι Εργαζόμενοι γνώση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, τις συμβάσεις και το ύψος των συμβάσεων αυτών (μετά την υπαγωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ν. περί δημοσίου λογιστικού), προκειμένου να «αιτιολογήσει» η Διοίκηση την τρέχουσα και εξαιρετικά κοστοβόρα «εργολαβία», της φύλαξης του Οργανισμού.

4. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει καταγγείλει το γεγονός ότι την στιγμή που τα προγράμματα Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού και οι σχετικές υπηρεσίες αυτού καταρρέουν ελλείψει χρηματοδότησης από την Διοίκηση, την στιγμή που το σύνολο των Εργαζομένων βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν του καταβάλλονται νόμιμες και δεδουλευμένες αποζημιώσεις, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του Οργανισμού προβαίνει σε δέσμευση δαπάνης χρηματικού ποσού 700.000,00 ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης για το χρονικό διάστημα δύο μηνών!!!

5. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει τονίσει ότι είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερον μετακλητοί Ειδικοί Σύμβουλοι αλλά και Σύμβουλοι με ανάθεση έργου από το ΔΣ όχι απλά και απολύτως αυθαίρετα υποκαθιστούν τις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά “υπαγορεύουν” ακόμη και το περιεχόμενο υπηρεσιακών έγγραφων- (σσ έγγραφα που άπτονται ακόμα και ερωτημάτων ελεγκτικών αρχών του Κράτους)-, τα οποία εν τέλει υπογράφουν οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υπό ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και περιβάλλοντα.

6. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει διαμαρτυρηθεί εντόνως στην Διοίκηση αναφορικά με τιθέμενες από αυτήν ανεδαφικές ανελαστικές προθεσμίες λίγων ημερών έως και λίγων ωρών και δη για θέματα εξαιρετικά σοβαρά, για τα οποία, τυχόν πλημμελής υπηρεσιακή απάντηση εγκυμονεί κινδύνους για το υπηρεσιακό αλλά και προσωπικό μέλλον των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..

7. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει καταγγείλει την άσκηση ψυχολογικής βίας από την Διοίκηση στους υπαλλήλους, ως περιγράφεται ανωτέρω, η οποία όχι απλά συνεχίζει και εντείνεται (νέες αναφορές υπαλλήλων) αλλά αλλάζει μορφή φτάνοντας στο σημείο 1) να μετακινείτε προσωπικό χωρίς να τηρούνται τα νόμιμα και 2) να εξαναγκάζετε υπαλλήλους να συντάσσουν έγγραφα με περιεχόμενο που εσείς και οι σύμβουλοί σας τους υπαγορεύετε εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

Επειδή για όλα τα παραπάνω θέματα έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη η Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο να δώσει απαντήσεις και να παύσει την παράνομη συμπεριφορά της ως οφείλει

Με την παρούσα Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία, σας γνωρίζουμε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ΗΔΗ κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη εκ του νόμου ενέργεια (άσκηση ένδικων μέσων) προκειμένου να διαφυλάξει ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και το προσωπικό μέλλον ενός εκάστου υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Διαβάστε επίσης:

Εκτεθειμένος ο Πολάκης: To ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει 9.300€ τον μήνα για έξτρα φρουρούς του Υπουργού

Πηγή: HealthReportaz.gr
Σχόλια