Σκάνδαλο Panama Papers: Στο μάτι του κυκλώνα ο Κάμερον ενόψει δημοψηφίσματος

Σκάνδαλο Panama Papers: Στο μάτι του κυκλώνα ο Κάμερον ενόψει δημοψηφίσματος

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ύστερα από την παραδοχή του το βράδυ της Πέμπτης ότι πράγματι ήταν κάτοχος μεριδίου σε υπεράκτιο fund που ανήκε στον πατέρα του και το οποίο είχε καταχωρηθεί στις Μπαχάμες.

Το εν λόγω fund, τα κέρδη του οποίου δεν φορολογούνταν στη Βρετανία για 30 χρόνια χάρη σε ένα πολυσύνθετο σύστημα μέσω της δικηγορικής εταιρείας από τον Παναμά, Mossack Fonseca, φέρεται να ήταν υπό τη διεύθυνση του Ίαν Κάμερον (πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού).

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι πούλησε το μερίδιό του τη χρονιά που πέθανε ο πατέρα του, δηλαδή το 2010, έναντι περίπου 30.000 στερλινών (περίπου 37.000 ευρώ) μερικούς μήνες προτού εκλεγεί πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί δήλωσή του, ότι δεν θα αποκομίσει ίσει ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του κέρδη από υπεράκτια εταιρεία στο μέλλον.

Η είδηση που έχει προκαλέσει την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα, προσθέτει ακόμη ένα καυτό ζήτημα στην ήδη βεβαρημένη ατζέντα του Ντέιβιντ Κάμερον ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος για το Brexit.

 Σχόλια