Σκάνδαλο στη φετινή Eurovision: Τι συνέβη με το φαβορί του θεσμού;

Σκάνδαλο στη φετινή Eurovision: Τι συνέβη με το φαβορί του θεσμού;

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά του ευρωπαικού διαγωνισμού της Eurovision,ένα σκάνδαλο ήρθε να ταράξει τα νερά της διοργάνωσης και αυτό αφορά το φετινό φαβορί που είναι η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το 50% της βαθμολογίας κάθε χώρας που ψηφίζει προέρχεται από μία πενταμελής επιτροπή. Οι συγκεκριμένοι κριτές παρακολουθούν την γενική πρόβα και βάζουν την βαθμολογία τους, η οποία δεν αποκαλύπτεται μέχρι το τέλος του τελικού της Eurovision.

Η κριτική επιτροπή της Ρωσίας όμως έκανε… γκάφα και ένα από τα μέλη της αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά τις πρόβες!

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, η κριτής αποκαλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση της συμμετοχής της Ολλανδίας και της Αρμενίας μέσα από το κλειστό δορυφορικό κύκλωμα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της EBU. Ύστερα, φανερώνει μέρος της βαθμολογίας της, όπου φαίνεται να είναι υπέρ του «Slow Down» και των «Argo» που προηγήθηκαν – κάτι που επίσης απαγορεύεται από τους υπευθύνους της Eurovision.

Πλέον, αναμένεται να δούμε την στάση της EBU (σ.σ Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει σωρεία παραβάσεων των κανονισμών.

 

 Σχόλια