ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Τέλος» η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με απόφαση Βούτση

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Τέλος» η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με απόφαση Βούτση

Την λήξη των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια αποφασίζεται «η λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε και συγκροτήθηκε με τις με αρ.πρωτ. 1448/4-4-2015 και 2053/7-5-2015 αποφάσεις Προέδρου της Βουλής, αντίστοιχα, καθώς και της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε με την με αρ.πρωτ 7944/4988/18-5-2015 όμοια. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/7164/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής».

Η ενέργεια αυτή του κ. Βούτση προκάλεσε την αντίδραση της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε συστήσει την εν λόγω επιτροπή.

Για μια «αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση» του προέδρου της Βουλής με την οποία «επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους», κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας την απόφαση του Νίκου Βούτση να διαλύσει την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία μιλά και για «εξόφληση γραμματίων προς τους πιστωτές», αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

 

Σχόλια