Σκανδαλώδης μεθόδευση του προεδρείου της Βουλής! Μετέθεσε την ομιλία Τσίπρα για να μην συμπέσει με το Survivor!

Σκανδαλώδης μεθόδευση του προεδρείου της Βουλής! Μετέθεσε την ομιλία Τσίπρα για να μην συμπέσει με το Survivor!

Απίστευτα πράγματα από το προεδρείο της Βουλής, που δεν θα τα σκεφτόταν ούτε η… Ζωή Κωνσταντοπούλου στα καλύτερά της. Το πρόγραμμα ομιλιών «τσαλακώθηκε» με το ‘έτσι θέλω» προκειμένου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει πριν από την έναρξη του Survivor κι έτσι να κάνει το… κομμάτι του ζωντανά και στη συνέχεια να αφήσει τους υπόλοιπους, δηλαδή την κ. Γεννηματά, να παλέψει με το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ που «χτυπάει» ποσοστά 70% στην τηλεθέαση.

Την καταγγελία την έκανε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη – χωρίς να κατονομάσει το κίνητρο, απλά αμφισβητώντας τη λειτουργία – με τον Νίκο Βούτση να τα χάνει και να μην ξέρει πώς να απαντήσει!

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

17:00 ΚΚΕ (Κουσούμπας)

17:30 Το Ποτάμι (Θεοδωράκης)

18:00 Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης)

18:30 Δημοκρατική Συμπαράταξη (Γεννηματά)

19:00 Νέα Δημοκρατία (Μητσοτάκης)

20:00 Πρωθυπουργός (Τσίπρας)

21:00 (Υπουργός Οικονομικών) Τσακαλώτος

 

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ολοκλήρωσε στις 17:38 και στη συνέχεια το προεδρείο ενημέρωσε πως θα ακολουθήσει ο Βασίλης Λεβέντης, ξεκινώντας νωρίς-νωρίς τις αλλαγές, προφανώς για να θολώσει τα νερά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ολοκλήρωσε στις 18:05 και ακολούθησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος μιλούσε μέχρι τις 18:24. Εκείνη την ώρα ο κύριος Βούτσης έδωσε τον λόγο στον εξηγώντας στην εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πως θα μιλήσει αργότερα. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκο Μητσοτάκη, σχεδόν 55 λεπτά αργότερα, ο λόγος δόθηκε στον Πρωθυπουργό, αγνοώντας την κυρία Γεννηματά, με τη δικαιολογία ότι μετά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντα μιλάει ο πρωθυπουργός.

Το «κολπάκι» και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τέτοια μεθόδευση! Μετά το τέλος της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, ο Νίκος Βούτσης αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, εξηγώντας πως για την αλλαγή του προγράμματος ευθυνόταν η κ. Γεννηματά και οι συνεννοήσεις της με το γραφείο της, κάτι το οποίο αρνήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βούτσης αγνοώντας το ρόλο του ως πρόεδρος της Βουλής, ισχυρίστηκε στη συνέχεια ξεκάθαρα ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ «συμπύκνωναν» το χρόνο των υπόλοιπων κομμάτων…Σχόλια