Σκηνές τρόμου στη Καλλιθέα με σεσημασμένο κακοποιό – Πυροβολισμοί και τραυματισμός αστυνομικού

Σκηνές τρόμου στη Καλλιθέα με σεσημασμένο κακοποιό – Πυροβολισμοί και τραυματισμός αστυνομικού

Σε πεδίο μάχης  μετετράπη η Καλλιθέα τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Αγίων Πάντων 85, όταν δύο αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν ένα ταξί, για το οποίο είχε δηλωθεί πως είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα. Οι αστυνομικοί πλησίασαν για να το ελέγξουν, χωρίς να περιμένουν όσα θα ακολουθήσουν.

Ο οδηγός πάτησε απότομα γκάζι κατευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς και χτύπησε τον έναν, με τον δεύτερο να βγάζει τοπ περίστροφό του και να πυροβολεί τον δράστη!

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά κι έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και ο τραυματίας αστυνομικός.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που εκτελούσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν όχημα (ταξί), για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 27-2-2016 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να κινείται στην Καλλιθέα. Στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Ελ. Βενιζέλου, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στον έλεγχο του οδηγού όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε σε κόκκινο σηματοδότη.

Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα πεζοί, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος κινήθηκε αιφνιδίως κατά αυτών, πραγματοποιώντας ελιγμό και τραυμάτισε ελαφρά στα πόδια έναν αστυνομικό παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε ο τελευταίος για να τον αποφύγει. Ένας από τους υπόλοιπους αστυνομικούς πυροβόλησε μία φορά κατά του οχήματος για να ανακόψει την πορεία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β σε Νοσοκομείο και ο τραυματίας αστυνομικός στο 401 Γ.Σ.Ν Αθηνών.

Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος είναι 40χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για πληθώρα διακεκριμένων κλοπών και εμπορία ναρκωτικών, πράξεις για τις οποίες του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.Σχόλια