Σκηνικό ρήξης Ελλάδας – Ευρώπης στα γερμανικά πρωτοσέλιδα

Σκηνικό ρήξης Ελλάδας – Ευρώπης στα γερμανικά πρωτοσέλιδα

Με σκληρό τρόπο υποδέχονται τα γερμανικά πρωτοσέλιδα τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τις οποίες συνδέουν με την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Η Handelsblatt έχει τίτλο «Ο Τσίπρας ρισκάρει την τελική ρήξη» σημειώνοντας ότι με τις εξαγγελίες του χάνει και τις τελευταίες ελπίδες αλληλεγγύης.

Από την άλλη, η κεντροδεξιά Die Welt γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «επιμένει να υπόσχεται το απίθανο».

Το περιοδικό Der Spiegel υπογραμμίζει την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «το πρόγραμμα διάσωσης απέτυχε» ενώ η κεντροαριστερή Zeit εκτιμάει ότι ο πρωθυπουργός «συγκρούεται με το πρόγραμμα διάσωσης».

Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος, η εκτίμηση της καγκελαρίας θα μεταφερθεί στο καθιερωμένο briefing που θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες στο Βερολίνο ενώ σε εκτενή ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν χθες στη γερμανική τηλεόραση οι ανταποκριτές από την Αθήνα επικέντρωναν στο γεγονός ότι η Ελλάδα συγκρούεται με τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Σημείωναν, ωστόσο, ότι πολλοί Ευρωπαίοι συμφωνούσαν με ένα μέρος των εξαγγελιών που αφορά στις μεταρρυθμίσεις και ιδίως στο φορολογικό.
Σχόλια