Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Στα τρία έχει κοπεί η χώρα, με τους αγρότες να σκληραίνουν τη στάση τους, καθώς εκτός από το μπλόκο στον Μπράλο, έκλεισαν επ’ αόριστον τη νέα και την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό.

Αναλυτικότερα, για σήμερα, οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν την παράταση του αποκλεισμού της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου μέχρι τα μεσάνυχτα, ωστόσο νωρίτερα άνοιξαν για λίγη ώρα έναν βοηθητικό δρόμο, επιτρέποντας τη διέλευση λεωφορείων και φορτηγών.

Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ πραγματοποιείται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους.

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα, ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ώρα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας τα οποία βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και αργά το βράδυ της Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ώρα, παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Παράλληλα, σήμερα οι αγρότες έκλεισαν επ’ αόριστον νέα και παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Ακόμη, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αποφάσισαν την παράταση του αποκλεισμού, ενώ οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το μπλόκο Τεμπών προειδοποιεί το Μαξίμου: Όχι παιχνίδια διάσπασης

Σαφή προειδοποίηση στο μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό να μην χρησιμοποιηθεί η συνάντηση που είχαν για να γίνουν παιχνίδια διάσπασης των αγροτών, απευθύνουν τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών.

«Η πρόσκληση του Πρωθυπουργού είναι γεγονός αλλά οι Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, δυναμιτίζουν και απομακρύνουν την συνάντηση κατηγορώντας μας ως φοροφυγάδες, ότι υπάρχουν ακραία στοιχεία ανάμεσά μας και ότι δεν επιθυμούμε λύσεις» τονίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους. Καταγγέλλουν δε ότι «τις τελευταίες μέρες, γίνονται διεργασίες και πράξεις διάσπασης του αγροτικού κινήματος, από πρόθυμους συνάδελφους μας, όπως άλλωστε είδαμε και σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις μας».

Σχόλια