Σκληρή ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της τοποθέτησης Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Σκληρή ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της τοποθέτησης Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Για αστοχία στις επιλογές προσώπων, που «αποδυναμώνουν ουσιαστικά – εν τη γενέσει τους – προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε», κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αγλαΐα Κυρίτση, Αννέτα Καββαδία και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που επιλέχτηκε το ΔΣ του σταθμού, και καλώντας μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να επανεξετάσει την απόφασή του για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Αναλυτικότερα, οι τρεις βουλευτές που είναι προερχόμενοι από το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ, αναφερόμενοι στο Λάμπη Ταγματάρχη σημειώνουν ότι «Τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά», ενώ σχετικά με τη νέα σύνθεση του ΔΣ του σταθμού σημειώνουν ότι «Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε – δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική».

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά», καταλήγουν, ζητώντας μια ΕΡΤ «απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος».

Σημειώνεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση των τριών βουλευτών:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου – τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:

– Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο, από τον οποίο μάθαμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

– Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους – που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία – και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

– Είναι, τουλάχιστον, άστοχο οι επιλογές προσώπων να αποδυναμώνουν ουσιαστικά – εν τη γενέσει τους – προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε. Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε – δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική.

Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως για μας, μια ΕΡΤ στην υπηρεσία των πολιτών, μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που καλλιέργησε ο αγώνας των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει ο απαρέγκλιτος στόχος μας.

Αννέτα Καββαδία

Αγλαΐα Κυρίτση

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης».Σχόλια